Žiadny stroj, iba ľudská sila, gravitácia a 4 ročné obdobia - to je unikátne červené naturálne víno z divoko rastúceho biodynamického hrozna odrody cabernet sauvignon.
Bobule boli veľmi malé, ale intenzívne vo farbe, chuti a charaktere. Zberali sa ručne ako zvyčajne. Hrozno sa uskladnilo do špeciálnej nádoby vyrobenej v Gruzínsku, ktorú potom zakopali do zeme vo vinohrade na obdobie 332 dní, počas ktorých cabernet vykvasil a dozrel. Takto si hrozno užívalo 4 ročné obdobia, napokon sa nádoba s vínom vykopala a ručne sa víno naplnilo do luxusných keramických fliaš.
Nefiltrované a bez obsahu síry!
Víno BergWerk je tmavofialovej farby, sýtej chuti s drevitými tónmi a jemne praženou arómou.
Alkohol: 14% vol
Acidita: 6,1g/l
Pridaná síra: 0mg/l
Zvyškový cukor: 1,6g/l
Vinárstvo Schmelzers je pionierom na trhu s biodynamickou produkciou vín. Už štvrtá generácia vinárov Schmelzers sa stará o vinohrady špecifickým spôsobom, s čo najväčším ohľadom, úctou a rešpektom k prírode, bez použitia techniky a absolútne bez použitia tradičných chemických hnojív a postrekov. Ich farma je samostatný ekosystém s vlastným včelstvom, vlastnou výrobou prírodných preparátov na podporu pôdy a vinohradu.