Toto jedinečné vínko z biodynamických vinohradov rakúskeho Burgenlandu kombinuje charakter červeného vína s chuťovým zážitkom bieleho ovocia:
- ručne spracované bobule z dvoch odrôd červeného vína a jednej odrody bieleho - tradične bez mechanického lisovania
- spontánne fermentované bez pridania kvasníc
- s nulovým obsahom síry, vhodné aj pre ľudí s histamínovou intoleranciou
Vínko je suché, nefiltrované, vyzreté v dubových sudoch, je nádhernej tmavo ružovej farby. Vychladené sa stane ideálnym a zdravým osviežením pre teplé dni a dlhé letné večery na terase, s jemnou kyselinkou a ovocnou dochuťou.
Náš tip: ružové vína sú obľúbené pre svoju univerzálnosť a pri správnom vychladení sú použiteľné ku všetkým druhom mäsa a zeleniny. Riedené sódou ako vínny strik výborne uhasí smäd. Keďže je nefiltrované, pred podávaním ho 3x pretočte cez vrchnák.
Alkohol: 11,5 % vol
Acidita: 5,3 g/l
Pridaná síra: 0 mg/l
Zvyškový cukor: 1,3 g/l
Vinárstvo Schmelzers je pionierom na trhu s biodynamickou produkciou vín. Už štvrtá generácia vinárov Schmelzers sa stará o vinohrady špecifickým spôsobom, s čo najväčším ohľadom, úctou a rešpektom k prírode, bez použitia techniky a absolútne bez použitia tradičných chemických hnojív a postrekov. Ich farma je samostatný ekosystém s vlastným včelstvom, vlastnou výrobou prírodných preparátov na podporu pôdy a vinohradu.