Exkluzívne oranžové víno z biodynamického hospodárstva vzniklo spojením bielych odrôd 33% Gruner Veltliner, 33% Weissburgunder a 33% Sämling vypestovaných na rôznych typoch pôdy.
Toto víno sa spracováva tradičným spôsobom podľa gruzínskej metódy starej viac ako 5000 rokov - bobule sa nechávajú macerovať niekoľko týždňov až mesiacov v šupkách, vďaka čomu má vínko tak výnimočnú farbu, vôňu a chuť. Vonia po bylinkách, cédri a pomarančových kvetoch a chutí po ananáse a pražených lieskovcoch. Víno nie je filtrované a je bez pridania síry.
Náš tip: hodí sa k akémukoľvek druhu jedla, no nádherne ladí napríklad s kari, grilovaným bravčovým, zeleninou a syrmi. Pred otvorením ho 3x pretočte cez vrchnák a nechajte vydýchať.
Limitovaná edícia, vyrobená v počte fliaš 1960 ks a na tej Vašej nájdete konkrétne jedinečné číslo :-). Výnimočný darček na každú príležitosť.
Alkohol: 13,5%vol
Acidita: 5,6g/l
Zvyškový cukor: 1,3g/l
Pridaná síra: 0mg/l
Malé rodinné vinárstvo Schmelzers zúročuje štvorgeneračné znalosti v oblasti produkcie vína, riadi sa prirodzeným cyklom v prírode a spolieha sa najmä na intuíciu. Je pionierom na trhu s biodynamickou produkciou vín. O vinohrady sa starajú špecifickým spôsobom, s čo najväčším ohľadom, úctou a rešpektom k prírode, bez použitia techniky a absolútne bez použitia tradičných chemických hnojív a postrekov. Ich farma je samostatný ekosystém s vlastným včelstvom, vlastnou výrobou prírodných preparátov na podporu pôdy a vinohradu.